2018. jan 06.

Tisztázzunk két dolgot!

írta: Tamás Rutz
Tisztázzunk két dolgot!

Káposznyák István, a DK jelöltjeként szerepel az egyik Debrecent is érintő választókerületben. Nem rég jelent vele meg egy interjú, tisztázzunk két dolgot. 

1. "
Az Ön nevét – ha jól emlékszem – először az elhíresült floridázás kapcsán hallottam. Egyike volt azoknak, akik a városháza előtt tiltakoztak “a magánpénzből ” finanszírozott közcélúnak mondott utazás ellen."

Hamis. Káposznyák István nem állt ki tiltakozni. Szerepe az akcióban annyi volt, hogy bár nem kértük, ragaszkodott hozzá, hogy a rendőrségen bejelentse az akciót. Ezt megtette és mivel nem volt meg a 72 óra, megrótták. Így került a Floridázás elleni tiltakozáshoz a neve. Pár társunkkal anno feljelentést akartunk tenni a városvezetőkkel szemben, melybe nem ment bele. Persze miután a neve forgott a témában, egyből megtette maga.

2. "Ennek a munkának volt az egyik állomása az Együtt, melynek pár hónapig magam is tagja voltam. Egy számomra fontos társadalmi kérdés okán kiléptem tőlük, de a megállapodásunkat tiszteletben tartva az önkormányzati választásokig végigvittük a kampányt."

Hamis. Káposznyák István nem pár hónapig volt tag és egyébként választókerületi elnök. Kilépésének indoka az volt, hogy az Együtt kiadott egy közleményt, miszerint "bevezetjük a melegek házasságát, amennyiben társadalmi támogatottsággal fog bírni" (már jó ideje karakteresebben mondunk erre igent). Mivel vallási gondolkozásával ellentétes volt, még aznap délelőtt kilépett a pártból, meg nem tartva vállalt kötelességét (nem nyitotta ki az irodát). Ezután körbeküldött egy körlevelet, miszerint kilépésének egyik indoka, hogy "az Együttet liberális erők mozgatják a háttérből". Ezt elégfura értékelni úgy, hogy a DK színeiben indul.
Miután kilépett, nem dolgozott a kampányban, viszont az EP választásokon megjelent és a listára került. Erre reagálva a listán lévő személyek jelentős része aggodalmát fejezte ki és helyezte kilátásba, hogy amennyiben Káposznyák István szerepel a névsorban, akkor lejönnek. Végeredményként nem is lett jelöltünk.

 

Összességében el kell mondanom: nem fogom támogatni Káposznyák Istvánt. Egy országgyűlési képviselőjelöltet, aki ködösen civil politikusnak írja le magát (szóval egy embernek aki nem törekszik a közhatalom megszerzésére, de azért indul a választásokon és meg akarja szerezni a közhatalmat). Egy országgyűlési képviselőjelöltet, akiben annyi belátás sincs, hogy politikai kampányban ne használja fel az általa támogatott civil egyesületeket. Amíg Káposznyák István azzal kampányol, hogy részt vesz az egyik civil szervezetben, amit a hatalom jelenleg támad, csak muníciót ad a fideszes konspirációkhoz. 

De nyugi, nem ő lesz az egyetlen demokrata jelölt!

Szólj hozzá

blog hiba közélet együttműködés gyurcsány együtt indulás megújulás baj haza érték hatalom ellenzék házasság istván értékelés másság dk méltatlan Magyarország Debrecen Gyűlölet Rutz káposznyák