2017. már 08.

Arroganciából jeles

írta: Tamás Rutz
Arroganciából jeles

Mindenki menjen a fenébe. Ez az új progresszív gondolat. Mert persze a fennálló establishment rohad, meg persze a politikusok elárulták a szavazóikat. Mindenki hülye, de ők maguk a helikopter.

Mikor hagyta magára a választóit Baranyi Krisztina? Talán amikor az Illatos út ügyét végigvitte és megoldotta a problémát? Mikor vált csalfává Hadházy Ákos? Vagy Juhász Péter? Nem lehet egységesen kezelni ezt.

A momentumnak sikerül túltolni a rendszerellenességet addig a pontig, mikor már elgondolkodtató: akik így képesek hozzáállni a témához, hogy kezelnének társadalmi problémákat? Összetett gondolatokra van szükség, nem általánosításra. Nem válasz az anakronisztikus jobb-bal felosztás megcáfolására, a régi-új törésvonal. Sokkal lényegibb mondanivaló a populizmus és racionális felfogás ellentéte. Vagy akár a konzervatív, modernitásban gyökeredző piac mentén gondolkodók és a progresszív zöld fordulat mellet hitet tevők közti különbség.  Nem lehet a világot 1 bitesre egyszerűsíteni. Kivéve persze, ha tényleg át akarja verni valaki a polgárokat. 

A megújulás személyi garanciái, nem a régi-új szakadékban találhatóak. A tetteket és gondolatokat kell nézni.

 

Szólj hozzá

blog hiba jövő vélemény politika közélet választás mszp magyarország rövid megújulás probléma haza reakció hatalom ellenzék országgyűlés kormányzás tisztesség önálló továbblépés momentum Fidesz Magyarország Debrecen Gyűlölet Tamás Demokratikus Együtt Rutz